12 oktober 2011

we zijn vertrokken...

Op zaterdag 8 oktober zijn we vertrokken richting Frankrijk. Via Poperinge en Steenvoorde zijn we de grens overgestoken en hebben we zoals met de motor indertijd de D-baantjes genomen . Het kost je veel tijd en het is lastiger rijden enz, maar het is fantastisch. Je stopt waar je goesting hebt en je ziet nog eens iets, je vakantie begint onmiddellijk. Met de snelweg ben je veel makkelijker af maar je rijdt alles voorbij en bovendien is het er een jungle van jewelste om zo vlug mogelijk op bestemming te zijn. Als je zoals wij geen bestemming hebt, dan helpt het natuurlijkJ.

Via Abbeville zijn we verder op de D-banen onze GPS gevolgd richting het zuiden. Op een gegeven moment passeerden we door een prachtig Middeleeuws dorpje : Lyons-la-forêt. Ongeveer 1 km voorbij het dorpje zijn we een weggetje ingeslagen en hebben we de truck op een braakliggend stuk land geparkeerd dichtbij een hoeve, het was er behoorlijk drassig, maar met onze dikke rubbers was dit geen probleem. De vriendelijke landbouwer had er  geen problemen mee en daar zijn we 2 nachten blijven staan. Via een binnenweggetje was het ongeveer een kwartiertje stappen naar het dorp. Op zondag was er markt en daar hebben we dan ook onze voorraad aangevuld met streekproducten. Met producten van die streek uiteraard, met die van elders zou belachelijk zijn…

De rest van onze tijd aldaar hebben we gevuld met fikse wandelingen in de overigens prachtige streek. Ruimte alom met veel bossen, afgewisseld met akkers en weiden.

Een absolute aanrader :Enige tijd geleden hebben we ons een Garmin GPS aangeschaft die je op 4 manieren kan instellen:  als voetganger, auto, camper en vrachtwagen. In de modus camper en vrachtwagen moet je de volgende gegevens ingeven van het voertuig: lengte, breedte, hoogte en het gewicht. Als je dan in zo’n modus rijdt, dan stuurt hij je niet alwaar je niet kan of mag passeren omwille van afmetingen of gewicht, goud waard dat ding.


Marktje in Lyons-la-forêt






3 opmerkingen:

  1. Voor den eerste keer jullie blog bezocht. Fantastisch é da we jullie avontuur kunnen volgen!
    Ben aan t meegenieten met een Duvelke(1tje é)
    Dikke knuffel !
    Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En dan is het eindelijk zover... jullie zijn vertrokken!
    We zijn een beetje jaloers als we denken aan de lokale Franse marktjes. Maar pas op straks wordt je een “dikke toarte”!
    Bon voyage et à la prochaine!
    Jean-Claude en Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoera, eindelijk jullie blog gevonden. Niemand van de Storaconners kon mij dat vertellen.
    TOf dat jullie onderweg zijn. Laat maar van jullie horen, jullie horen dan ook wel van ons.
    Ik denk dat erwin de blog heeft aangevuld, producten van elders?!? elders waar ligt dat, in kortrijk natuurlijk.
    Rij voorzichtig en tot schrijfs Kris

    BeantwoordenVerwijderen