15 oktober 2011

Loire

Maandag  10 oktober zijn we gearriveerd in de Loire-streek. Na enig zoeken vonden we in Civray de Touraine een mooie staanplaats op een stuk land met jonge bomen, eigendom van de boomkwekers even verderop. Ze hadden er geen probleem mee indien we daar wilden staan zolang we maar geen afval achterlieten. We hadden de eerste dag nog even tijd om de directe omgeving te verkennen, er waren veel velden waar blijkbaar zonnebloemen gestaan hadden. De volgende dag zijn we in de voormiddag tevoet naar Chenonceaux geweest alwaar we inkopen deden. In de namiddag zijn we dan wederom tevoet naar de stad Bléré geweest.
Je ziet iedere dag op TV wilde achtervolgingsscenes waarbij stouterikken achtervolgd worden door de politie, wel, dat hebben we daar live mogen aanschouwen. Op een gegeven moment waren we op wandel in Bléré toen we uit een lange bocht een zware Mercedes met gierende banden zagen komen met aan het stuur een jonge neger en daarnaast een collega-neger. Ze namen enorme risico’s en zonder kijken sloegen ze even verderop een zijstraat in. Luttele seconden later hoorden we de sirenes en onze euro’s vielen onmiddellijk : dit zijn de flikken in de achtervolging! En inderdaad , een politie auto vol gendarmes kwam de bocht uitgegierd. Wij deden teken dat de onverlaten de zijweg hadden genomen en de gendarmes gaven ons te kennen dat ze het begrepen hadden waarna ze vollen bak de zijstraat inreden. Voor de rest van het verhaal : Come and see next week! …De afloop kennen we niet. Velen beweren dat negers zulke lange… jeweetwel hebben, wel we kunnen dat in dit geval beamen. Ze moeten wel lange …vingers (of wat dacht je weeral?) gehad hebben als de politie hen achternazat. In ieder geval waren we bijzonder zelfvoldaan J dat we deze enorme bijdrage konden leveren aan de bestrijding van de criminaliteit. Op de terugweg hebben we nog een korte ontmoeting gehad met een oude landbouwer. Toen ik hem complimenteerde met zijn mooi, oud International tractortje, gaf hij ons een handvol vers geplukte frambozen.Had hij geweten welke enorme dienst we Frankrijk evendaarvoor bewezen hadden, hij had ons zonder twijfel de ganse emmer gegeven. Maar we hebben het hem niet verteld, zo zijn we nietJJ.
De volgende dag zijn we tevoet naar Amboise geweest. We hadden al zo’n idee dat we daar ooit al geweest waren met de motor en inderdaad : we herkenden het stadje direct. Toen we s’avonds terug aan de camion arriveerden, gingen onze voeten bijna in staking, we hadden toch wel een dikke 30 km afgelegd.
Kampeerplaats

Internet stelen via Wifi.

Amboise

Een plaatselijke schone.

Kasteel van Amboise

3 opmerkingen:

  1. "geniet" van de vele mooie dingen die jullie pad kruisen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.

    Fantastisch welk parcours jullie hebben afgelegd 'to live your dream'.

    We komen regelmatig eens piepen, al was het maar om eens goed te verwateren of even mee te genieten.

    Een goeie vaart, een behouden reis, een fantastisch avontuur gewenst!!!

    Vanwege de brandweermannen die niet mee konden,

    Bart, Carmen, Zoë en Miel

    P.s. Erwin, ge moogt anders ook eens uw lokale schone posten voor de fans. Hoeft niet persé naked:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Voor sommige brandweermannen zouden we nog een uitzondering maken.
    Ge gaat nog een jaartje moeten wachten hoor Bart om de lokale schone te bewonderen,tenzij jullie vroeger achterkomen.:)
    E en L

    BeantwoordenVerwijderen